De effecten van prostaatmassage

De effecten van prostaatmassage

Prostaatmassage als medische procedure wordt al eeuwenlang toegepast in een aantal wereldculturen. Oorspronkelijk werd prostaatmassage alleen gebruikt om de mannelijke potentie te verhogen.

Deze techniek overwon leeftijdsgebonden veranderingen in het mannelijk lichaam en stelde mannen in staat hun seksuele functie gedurende hun hele leven te behouden.

In de moderne geneeskunde heeft de techniek haar functies uitgebreid en helpt zij de volgende kwalen te bestrijden:

 • chronische prostatitis;
 • prostaat disfunctie.

Bovendien wordt prostaatmassage met succes gebruikt bij onvruchtbaarheid en bij verminderde potentie van de man.

De effecten van prostaatmassage op het lichaam van de man

De effecten van prostaatmassage op het lichaam van de man

Het is belangrijk te weten dat de prostaatklier omgeven is door vele zenuwuiteinden en bloedvaten. De prostaat wordt rechtstreeks beïnvloed door hypofysehormonen, die ook via de bloedvaten de testikels bereiken.

De toestand van de prostaat is van invloed op de algemene gezondheid van de man. Als hij in normale conditie is, geeft hij “signalen” af aan de hypofyse, die de bijnieren, de schildklier en de testikels stimuleert. Dit leidt tot de productie van aanzienlijke hoeveelheden testosteron en de productie van gezond sperma. Het resultaat is een toename van de vitale tonus en seksuele activiteit. In geval van infectie en ontsteking blokkeert de prostaat echter de uitgang van het vocht dat hij produceert (prostaatsecretie).

Wat leidt tot een ophoping van dit vocht en de daaropvolgende ontsteking, met de volgende negatieve gevolgen:

 • zwelling en zwelling van de prostaat;
 • irritatie van aangrenzende zenuwuiteinden;
 • sterke pijnpunten;
 • verminderde seksuele activiteit;
 • een daling van het libido en testosteron niveau;
 • het verouderings- en gewichtstoename proces versnellen.

Hieruit volgt dat opgehoopt vocht uit de prostaat moet worden afgevoerd. En als u zich niet prettig voelt bij een uroloog, is het goed om te weten dat zelfmassage van de prostaat zeer effectief kan zijn, mits goed uitgevoerd.

In onze kliniek krijgt u uitgebreid specialistisch advies

Effecten van prostaatmassage

De prostaatmassage heeft een aantal positieve effecten bij de preventie en behandeling van ziekten van het mannelijk genitaal systeem:

 • Prostaatmassage bevordert de afvoer van ontstoken afscheidingen, vermindert de zwelling en ontdoet de klier van rottingsproducten;
 • Prostaatmassage verbetert de bloedcirculatie in de bloedvaten aanzienlijk, wat leidt tot een verhoging van de immuniteit en een toename van de hoeveelheid zuurstof en voedingsstoffen die de prostaatklier bereiken;
 • Prostaatmassage draagt bij tot een aanzienlijke verhoging van het testosterongehalte (normale erecties en hoog libido), het optreden van volledige orgasmen, normalisering van de zaadleiders en verbetering van de liesspieren;
 • Prostaatmassage normaliseert het plassen door de spanning in de klier te verminderen.

Deze procedure is in de meeste gevallen zeer effectief voor de behandeling van aandoeningen die het seksleven van de man beïnvloeden. Er bestaan vooroordelen bij mannen over prostaatmassage, wat uiteindelijk schadelijk is voor hun gezondheid. Een bepaald percentage mannen zorgt echter goed voor hun gezondheid en kan, na overleg met onze specialisten, zelf prostaatmassage uitvoeren. De tijd van de procedure is niet geregeld, maar duurt ongeveer 1 tot 2 minuten.