Prostaatmassage en gezondheid van de man

Prostaatmassage en gezondheid van de man

Prostaatmassage is een nuttige medische procedure in de urologie ter ondersteuning van de gezondheid van de man. Indien regelmatig uitgevoerd, helpt het de bloedcirculatie in de bekkenorganen te herstellen, normaliseert het de stofwisselingsprocessen, verbetert het de weefselregeneratie, verhoogt het de effectiviteit van medicatiebehandelingen, helpt het opgehoopte gifstoffen te verminderen, verhoogt het de weerstand van het lichaam en lost het potentieproblemen op.

Indicaties voor prostaatmassage

Indicaties voor prostaatmassage

Het belangrijkste recept voor therapeutische prostaatmassage is een diagnose van bacteriële of niet-bacteriële prostatitis. Klinische studies hebben de doeltreffendheid van de behandeling voor deze aandoeningen bevestigd:

  • chronische bekkenorganen pijn;
  • bloedstuwing in de prostaat;
  • erfelijke aanleg voor prostatitis;
  • Erectiestoornissen als gevolg van prostaatpathologie;
  • een afname van seksuele activiteit.

De prostaatmassage door de arts is zo pijnloos mogelijk, met constante controle van de sterkte van de druk in de prostaatklier, afhankelijk van de individuele sensaties van de patiënt.

Voorbereiding op een prostaatmassage

Voor de procedure is geen speciale voorbereiding nodig. Een darmspoeling kan nodig zijn.

Vóór de procedure moet een man 700-800 ml water drinken om zijn blaas te vullen.

Contra-indicaties

De manipulatie wordt niet uitgevoerd in gevallen van bacteriële prostatitis en andere infecties van de urinewegen in het acute stadium, stenen of kwaadaardige gezwellen in de prostaat, abcessen, kwaadaardige gezwellen in de prostaat, aambeien en urineretentie.

Duur en resultaat van de cursus

Bij chronische prostatitis worden prostaatmassages voorgeschreven in kuren van 10-15 behandelingen gedurende 2-3 dagen. Na een pauze van 2-3 weken wordt de massage hervat.

Therapeutische massages zijn effectief in het voorkomen van de ontwikkeling van verschillende prostaatziekten, waaronder kanker.

Prostaatmassage biedt de mogelijkheid om ongemak en pijn in de liesstreek te verminderen en de seksuele activiteit en potentie te verhogen. Het wordt meestal gecombineerd met medicatietherapie, waardoor het effectiever is.

Laat het probleem niet verergeren, informeer naar de kosten van prostaatmassage in Kiev en boek een afspraak met een arts bij het eerste gevoel van ongemak of alarmerende symptomen.