Wanneer is de procedure noodzakelijk?

Wanneer is de procedure noodzakelijk?

Prostaatmassage is een procedure die de afvoer van in de prostaatklier opgehoopt zaadvocht vergemakkelijkt. Meestal veroorzaakt deze ophoping een vergroting van de klier of een ontstekingsproces. Dit veroorzaakt ernstige pijn bij de man en hij heeft professionele medische zorg nodig.

Massage vermindert de spierspanning in het prostaatgebied door een mechanische actie toe te passen. Dit vermindert de stuwing van het bloed en minimaliseert de pijn.

Een kwalitatieve massage verhoogt de bloedcirculatie en zorgt voor voldoende toevoer van zuurstof, wat essentieel is voor een volledig herstel. Regelmatige massage kan het risico op de ontwikkeling van prostaatkanker aanzienlijk verminderen.

Specialisten merken op dat de procedure niet alleen de prostaat ontspant, maar ook de doorgankelijkheid van de klierkanalen herstelt, wat op zijn beurt zorgt voor een normale uitstroom van secreet. Het is een doeltreffende methode die de medische behandeling aanvult of volledig kan vervangen. Het verbetert bovendien de potentie

Prostaatmassage wordt overal aangeboden. Het is niet moeilijk om een specialist te vinden. Het belangrijkste is dat hij of zij u goed onderzoekt en de manipulatie correct uitvoert.

Niemand is immuun voor prostaatproblemen. Het is beter ze in een vroeg stadium op te sporen en te behandelen voordat ze leiden tot prostatitis en een kwaadaardig proces.

Indicaties voor massage:

  • detectie van eiwit, rode bloedcellen en witte bloedcellen in de urine;
  • frequent urineren;
  • pijn in de onderbuik;
  • een gevoel van zwaarte;
  • urolithiasis;
  • blaasontsteking.

Prostaatmassage wordt aanbevolen bij een vermoeden van een neoplasma in de blaas, acute of reflexmatige urine-incontinentie, nachtelijke aandrang of een specifieke urinegeur die op ammoniak lijkt.

Als je koorts hebt. Slechte bloedstolling, virale of bacteriële infectie, testiculaire ziekte en vers trauma aan de genitaliën zijn allemaal gecontra-indiceerd. In deze gevallen wordt de patiënt behandeld met medicijnen.

Hoe wordt de massage uitgevoerd?

Een populaire techniek is instillatie prostaatmassage. Een professional combineert klassieke rectale massage met het toedienen van medicijnen in de plasbuis.

De deskundige gebruikt antiseptische oplossingen, antibiotica en tegelijkertijd massages met moderne technieken.

Gemiddeld duurt het vijf tot tien minuten. De tijd kan worden verlengd of verkort met een individuele aanpak.